Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Oss, hoofdvestiging Amstelveen
Oorzaken van rioolstank Redactie, 5 december 2023
J.G. Riooltechniek: uw rioleur in Oss en omgeving!

Als u thuis een onaangename rioolgeur ruikt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur oplossen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een erkend rioleringsbedrijf te benaderen om het probleem te achterhalen en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U hoeft zich geen zorgen te maken, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Wat leidt tot de onaangename geur in uw rioolleidingen?

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnenkomt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. Er zijn verschillende redenen waarom er rioollucht in uw huis kan hangen:Het kan zijn dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt is door werkzaamheden, met als gevolg dat er scheuren ontstaan in de riolering en rioollucht in uw woning kan komen.

Wat veroorzaakt het probleem: verstopping in de afvoer

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan zorgen voor een vervelende rioollucht in uw huis. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een verstopte leiding. Hierdoor kunnen er ongewenste geuren in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan eveneens het geval zijn dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Als dit zo is, neem dan contact op met je gemeente voor verdere assistentie.

Is er wellicht een lek aanwezig in uw waterleiding?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vies water en de daarbijbehorende muffe geur uw woning bereiken. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Om die reden is het van essentieel belang om een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning correct kan ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende lucht krijgt. Dit wordt doorgaans verzorgd door middel van een pijp op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw huis kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, wat betekent dat de rioollucht zonder hinder uw woning kan binnendringen. Het is belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Zorg ervoor dat u geen last heeft van stankoverlast in uw woning

Een rioollucht in uw huis kan verschillende bronnen hebben. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1221

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!