Werkzaam in Oss, hoofdvestiging Amstelveen

Direct een rioleringsbedrijf nodig?Bel 085 106 1221Of vul het formulier in

Afvoer ontstoppen Oss

Het oplossen van een rioolverstopping kunt u soms zelf doen. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Maar voordat u begint, is het belangrijk om te weten op welke plek de verstopping zich bevindt. U heeft gemerkt dat er een verstopping is omdat het water niet of heel langzaam wegloopt. Het is raadzaam om dit ook te testen bij andere afvoeren om te zien of het probleem beperkt is tot deze specifieke afvoer of dat het een groter probleem is. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstroomt, duidt dit op een specifiek probleem bij deze afvoer. Als het water echter ook bij de andere afvoeren niet goed doorloopt, is het aan te raden om JC Rioolservice te benaderen.

Wanneer er een dieperliggend probleem in de afvoer is, kan het zijn dat u een borrelend geluid hoort in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Het kan zijn dat bij een complete verstopping het probleem niet bij u ligt maar bij de gemeente. Dit is echter niet te zeggen zonder dat de erfscheidingsput is gecontroleerd. Als u weet waar deze put zich bevindt, kunt u deze controleren. Wanneer er water in de echtscheidingsput zit, zal het probleem bij de gemeente liggen. Wanneer de put droogstaat, zal het probleem in uw riool zitten.

JC Rioolservice: de ervaren rioleur voor Oss en omliggende gebieden!

Zelf de afvoer ontstoppen

In het geval van een verstopte riool, kunt u zelf de poging wagen om dit op te lossen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, zoals het gebruik van een plopper of soda. Leg de plopper op de afvoer en beweeg langzaam omhoog en omlaag, herhaal dit meerdere keren. Maak de afvoer schoon door er een emmer water doorheen te spoelen. Dit fungeert ook als een test om te controleren of de ontstopping succesvol is opgelost.

Als u te maken krijgt met lichte verstoppingen, kan soda een handige oplossing zijn. Begin met het koken van een volle waterkoker en giet het hete water rustig in de afvoer. Dit zal het hardnekkige vuil helpen losweken. Plaats een half kopje soda in de afvoer en schep het erin. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. Deze mengeling veroorzaakt een krachtige reactie. Laat het geheel ongeveer vijftien minuten intrekken. Vul nogmaals de waterkoker en giet het gekookte water door de afvoer zodra dit klaar is. Dit zorgt ervoor dat de afvoer weer vrij is van eventuele resten en geeft direct aan of de maatregelen succesvol zijn geweest.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Oss

Indien het niet gelukt is om de afvoer zelf te ontstoppen of als u het liever aan de specialist overlaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Met onze deskundigheid en geavanceerde technologieën zorgen wij ervoor dat wij elke verstopping voor u oplossen. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 106 1221. Wij zijn er om u verder te helpen en streven naar een snelle oplossing van de verstopping.


Ontstoppen afvoer in Oss

Een rioolspecialist zal een verstopte afvoer kunnen ontstoppen met behulp van een hogedrukspuit of met behulp van een trekveer. Met een hogedrukspuit is het probleem het snelst opgelost en wordt het hele riool doorgespoten met het water.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1221

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vrijblijvende offerte voor ontstoppen afvoer?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over JC Rioolservice

Specialist in het verhelpen en onderhouden van rioleringswerken. Alle werkzaamheden op het gebied van hemelwaterafvoer tot hoofd riool, drainage en huisaansluiting, behoren tot de mogelijkheden van JC Rioolervice. Ons vakbekwame personeel beschikt over jaren lange ervaring om deze projecten naar volle tevredenheid voor u uit te voeren.Logo van VCA
VCA