Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Oss, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Oss

Heeft u te maken met kleine zwarte vliegjes die opduiken in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Wanneer er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat er een rioolprobleem is. Wacht niet langer en start met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De rioolvliegjes hebben meestal hun herkomst in het riool, zoals de naam doet verwachten. De vliegjes zijn in staat om dagelijks 200 eitjes per dag te leggen, en hun voeding bestaat uit vocht en rottend afval. Het is belangrijk om eerst het rioolprobleem te verhelpen voordat u de vliegjes effectief kunt bestrijden.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Oss en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes komen vaak voor in de buurt van vochtige plekken waar voedingsrijk water met bacteriën aanwezig is. Op deze plekken komen de vliegjes samen om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes buiten het riool kunnen zich ophopen in verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken, putjes, vochtige kieren en hoeken en rondom vochtige plekken in schuren of garages.

Snel actie ondernemen

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is om de rioolvliegjes te bestrijden. Het is belangrijk om te realiseren dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en dat ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen vanuit het riool. Daarnaast is het zo dat deze vliegjes zich extreem snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om definitief af te rekenen met de vliegjes, moet u eerst weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak bevinden de eitjes zich in de directe omgeving van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het belangrijk om goed op te letten bij toiletten en afvoerputjes. Als u wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes zitten, zullen ze omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Wanneer de vliegjes zich met name in een bepaalde hoek of kier bevinden, kunt u ook proberen om de plakbandtest toe te passen.

Het kan voorkomen dat u er zelf niet in slaagt om definitief van de rioolvliegjes af te komen. De vliegjes zullen blijven bestaan zolang het rioolprobleem niet is opgelost. In deze situaties staan wij voor u klaar om te helpen. Neem contact met ons op via 085 106 1221 voor een blijvende oplossing bij J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1221 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Oss
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1221

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!