Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Oss, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 10 maart 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Oss en omliggende gebieden!

Het riool is een belangrijk onderdeel van uw huis. Het is ideaal als alles naar behoren werkt, maar er kunnen problemen ontstaan die schade veroorzaken. Hoe herkent u dit? En wat moet u hier aan doen?In deze blog worden verschillende aanwijzingen van een defect riool beschreven en worden oplossingen geboden om snel in te grijpen indien nodig.

Symptomen van een defect riool identificeren

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Er kunnen enkele kleine problemen optreden zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen zich jaarlijks manifesteren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een beschadigd riool. Als de problemen aanhouden, is het aan te raden om een rioolinspectie te overwegen.

Een extra probleem dat zich bij verstoppingen kan voordoen, is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rond de afvoerputjes in huis. Ook dit is een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle verstoppingen een kapot riool als oorzaak. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke situaties is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Wat kan een riool beschadigen?

Een riool kan door diverse redenen beschadigd raken. Zowel interne als externe invloeden kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Maar ook schade door slecht weer is een risico. Wanneer er veel druk op het riool komt te staan, kan dit leiden tot scheuren in het systeem.

Het riool kan afscheuren van de muur of binnenshuis barsten door spanning op het systeem. Roestvorming en wortelgroei zijn mogelijke oorzaken van een defect riool. In deze gevallen is het verstandig om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties begonnen wordt.

Redenen om uw riool te laten inspecteren

Vakkundigen beschikken over professionele hulpmiddelen om een probleem met het riool te kunnen herkennen. Door een nauwkeurige rioolinspectie uit te laten voeren, kunt u zien waar het probleem zich bevindt en welke stappen er moeten worden ondernomen. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in het riool om te bepalen of deze op specifieke plaatsen in de riolering verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt uw riool laten onderzoeken of repareren

Bent u van mening dat u een beschadigd riool heeft? Of heeft u vaak last van problemen met uw riolering?Wij zijn bereikbaar om bijstand te verlenen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1221 en plan een afspraak. Daarbij helpen we u graag met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1221

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!