Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Oss, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe voorkomt u rioolvliegjes Redactie, 30 december 2023
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Oss en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek

Rioolvliegjes staan ook wel bekend als aalputmotjes of motmuggen. Als u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dat betekenen dat er een probleem is in de riolering. Het is daarom verstandig wanneer je deze signaleert, actie te ondernemen.

Wat zijn rioolvliegjes?

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter zijn het kleine insecten die uw huis kunnen binnendringen via de allerkleinste openingen. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in een rap tempo vermenigvuldigen.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Gedurende de dag bevinden ze zich in een toestand van rust, maar zodra de avond valt, worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Vaak is een probleem met de riolering, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken doorgaans deze insecten aan.

Wat zijn de beste methoden om van rioolvliegjes af te komen?

U moet de broedplaatsen opsporen om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Voor reparaties kunt u deskundigen raadplegen om het probleem te verhelpen.

Meestal worden broedplaatsen aangetroffen op plekken die in verbinding staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Bovendien kunnen ook locaties buitenshuis dienen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Hygiëne is cruciaal om een rioolvliegjesfamilie te voorkomen.

Repareer rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval, sluit afvalbakken goed af. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat u direct voedsel weggooit dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1221

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!