Rioollekkage Oss

Rioollekkage kan door veel verschillende oorzaken ontstaan. Zo kan de riolering verzakt zijn, kunnen wortels door de buizen groeien of wordt de schade veroorzaakt door een vastgeroeste verstopping. Wanneer de riolering gescheurd is, kunt u dat op verschillende manieren herkennen. Wij zullen deze kenmerken kort voor u toelichten.

Terugkerende verstoppingen

Als u een scheurtje in het riool heeft, hoe klein dan ook, dan blijft hier makkelijk vuil aan kleven. Vervolgens hoopt zich het vuil op, waardoor de riolering verstopt raakt. U kunt deze laten doorspuiten of doorveren, maar de verstopping zal steeds terugkeren. Met een camera-inspectie of infraroodmeting kunnen we oneffenheden in de riolering vaststellen en repareren, zodat rioollekkage wordt verholpen.

Rioollucht

Rioollucht is een van de meest kenmerkende aanwijzingen voor rioollekkage. Door de scheur in de buis kan de lucht van het riool ontsnappen en ruikt u dat in uw woning. Rioollucht kan echter ook ontstaan door een droogstaande sifon of een verstopping. Ook in dit geval gaan wij met een rioolcamera op zoek naar de oorzaak van de stank en lossen wij dit vakkundig voor u op.

Rioolvliegjes

Rioolvliegjes, ofwel motmugjes, komen af op vochtige omgevingen en leggen eitjes in de riolering. Als ze in het riool zitten zijn deze beestjes onschadelijk. Echter, bij een rioollekkage kunnen ze uit het riool ontsnappen en zich verzamelen rondom het gelekte vocht. Ze dragen bacteriën bij zich waar u ziek van kunt worden, zoals bijvoorbeeld E.Coli. Het bestrijden van de vliegjes heeft geen nut totdat u de lekkage heeft opgelost. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk de oorzaak van de rioolvliegjes te achterhalen. Dit doen wij wederom door een uitgebreide rioolinspectie met camera’s of infrarood apparatuur.

Rioollekkage kan gevolgen hebben voor uw wooncomfort, dus verwaarloos het probleem niet te lang! Neem bij rioollekkage in Oss en de omgeving van Oss contact met een van onze rioolspecialisten via 073 - 204 58 19 of vul ons contactformulier in.