Rioolreparatie Oss

Het riool is een essentieel onderdeel van uw woning en zorgt voor een hoop comfort. Als het riool niet goed werkt, kunt u daar behoorlijk last van hebben. Daarom is snelle rioolreparatie altijd vereist. Schade aan uw afvoeren kan door verschillende oorzaken ontstaan. Sommige van deze oorzaken zijn te voorkomen, en op andere factoren heeft u minder invloed. Veelvoorkomende oorzaken van schade aan het riool zijn:

  • Verzakking
  • Wortelgroei
  • Verwaarloosde verstoppingen
  • Doorgespoelde voorwerpen

Rioolreparatie Oss rioolverzakking

Bij verzakking en wortelgroei speelt de grond rondom uw woning een grote rol. Verzakking komt meestal doordat het zandbed rondom de riolering niet goed is aangelegd. Hierdoor kunnen er onder de grond verschuivingen plaatsvinden. Met name in veengebieden kan dit een groot probleem zijn. De buizen van het riool worden platgedrukt, breken af of komen simpelweg los te liggen. Bij verzakking is rioolreparatie onvermijdelijk. Hetzelfde geldt voor wortelgroei. Hierbij groeien wortels door de riolering heen, waardoor deze lek raakt. Plaatselijke rioolreparatie en wortelfrezen bieden de juiste oplossing. In beide gevallen kunnen wij u snel en vakkundig van dienst zijn.

Kapotte riolering vervangen

Verwaarloosde verstoppingen en doorgespoelde voorwerpen kunnen uw riool behoorlijk beschadigen. Vaak hoopt vuil zich op rondom een oneffenheid. Als de verstopping niet goed verholpen wordt, keert deze steeds terug en ontstaat er een kwetsbare plek. De constante druk kan ervoor zorgen dat op die plek een scheur in de riolering komt. Wij stellen door middel van een rioolinspectie het probleem vast en verwijderen eventueel vuil. Door middel van een plaatselijke rioolreparatie of vervanging, kunt u in een mum van tijd weer zorgeloos gebruik maken van de riolering.

Een belangrijke tip: spoel nooit vet, etensresten, sanitaire producten of andere voorwerpen door de afvoeren (dus ook niet door het toilet!). Zo voorkomt u dat het ontstoppen van uw afvoeren nodig is.

Rioolreparatie Oss contact

Heeft u onverhoopt toch een rioolprobleem? Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om een verstopping op te lossen of een rioolreparatie uit te voeren. Bij rioolproblemen in de regio Oss biedt RIWELA de juiste service én garantie! Voor spoedklussen zijn wij vaak binnen 2 uur bij u op locatie. Bel ons snel op 073 - 204 58 19. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen.