Rioolaanleg Oss

Bij een nieuw te bouwen woning is rioolaanleg een van de eerste stappen die ondernomen moet worden. Een goed riool gaat tot zo’n 50 jaar mee. Dus als deze op de juiste manier en met hoogwaardig materiaal wordt aangelegd kunt u hier lang van genieten. Het aanleggen van een nieuw riool is echt vakwerk. Het begint met het bewerken van de grond. Een van onze riooltechnici voert vervolgens metingen uit om vast te stellen hoe diep de riolering aangelegd moet worden. Aan de hand van tekeningen en berekeningen worden de buizen op de juiste plek geplaatst.

Riool aansluiten op gemeenteriool

Als u een woning heeft of gaat bouwen die nog niet is aangesloten op het gemeenteriool heeft u twee opties. U kunt kiezen voor het laten plaatsen van een septic tank. Een septic tank is een groot vat onder de grond dat het gebruikte water van uw huishouden opvangt en hier de grove verontreinigingen uit filtert. Door bezinking trekt water de grond in en blijven de afvalstoffen over. Het nadeel van een septic tank is dat deze vol kan komen te zitten en u deze moet laten legen door een gespecialiseerd bedrijf. Hoe vaak dit gedaan moet worden is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.
De tweede optie die u heeft is het aanvragen van een aansluiting bij de gemeente Oss. U vult online een formulier in, waarna de gemeente bepaalt of uw verzoek kan worden ingewilligd. Als de aanvraag is goedgekeurd zorgt de gemeente voor de aansluiting tot uw erf. Vervolgens dient u zelf te zorgen voor een bedrijf dat de aansluiting en rioolaanleg op uw eigen grond in orde maakt. Dit is waar wij u van dienst kunnen zijn.

Riool uitbreiden

Veel mensen laten tegenwoordig bijgebouwen zoals een schuur of garage ombouwen tot een gastenverblijf. Het is dan wel fijn voor uw gasten als ze daar ook de mogelijkheid hebben om te douchen of gebruik te maken van het toilet. Zonder aansluiting op de riolering gaat dat niet lukken. Het riool uitbreiden is in dat geval de beste optie voor u. De riooltechnicus brengt het huidige rioolstelsel in kaart met een camera of infraroodapparaat. Daarna kan worden vastgesteld waar de beste plek voor de aansluiting zich bevindt. Vervolgens leggen wij nieuwe buizen aan onder de grond en installeren desgewenst de afvoeren op de sanitaire voorzieningen.

Rioolaanleg Oss contact

In de omgeving Oss is RIWELA uw partner op het gebied van rioolaanleg. Of u nu een geheel nieuw riool wilt laten aanleggen of het bestaande riool wilt uitbreiden, wij staan voor u klaar. Wilt u meer weten over rioolaanleg? Neemt u dan contact met ons op via 073 - 204 58 19 of vul ons contactformulier in.