Gootsteen ontstoppen Oss

Loopt het water uit uw gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat. Laat ons in Oss uw gootsteen ontstoppen!

Gootsteen ontstoppen Oss signalen

Als uw gootsteen verstopt is kunt u dat natuurlijk herkennen aan water dat niet meer wegloopt. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijze we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Gootsteen ontstoppen Oss zelf doen

Als uw keukenafvoer verstopt is kunt u dit in sommige gevallen verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Heet water met soda is ook vaak effectief bij een beginnende verstopping. Lukt dit ook niet, dan kunt u een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. Wanneer u dit niet juist gebruikt kan er rioollekkage optreden waardoor u een rioolreparatie nodig heeft. U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen.

Zit de blokkade dieper? Laat ontstoppen van de gootsteen dan over aan een rioolexpert. In de regio Oss is RIWELA u graag van dienst. Merkt u dat het een terugkerende verstopping betreft? Wij kunnen door middel van een rioolinspectie

Gootsteen ontstoppen Oss contact

Wij van RIWELA begrijpen dat u niet te lang wilt zitten met een verstopte gootsteen. Daarom hebben wij een spoeddienst. Wij streven er naar om binnen 2 uur bij u op locatie te zijn wanneer u een spoedklus heeft. Om snel een afspraak te maken kunt u ons het beste telefonisch bereiken op 073 - 204 58 19. U kunt ook met ons in contact komen door ons online contactformulier in te vullen.