Camera inspectie Oss

Een rioolinspectie vindt meestal plaats door middel van een camera inspectie. Ook RIWELA beschikt over deze mogelijkheden. Deze techniek biedt zowel voordelen voor u als voor onze monteurs. Waar vroeger het riool opgegraven moest worden om een probleem te kunnen constateren, zetten we nu een rioolcamera in.

Camera inspectie Oss inzetten

Wanneer maken we gebruik van een rioolcamera? Dat is afhankelijk van het probleem dat u ervaart. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring in de riooltechniek en kunnen wij situaties goed inschatten. Wij vinden het belangrijk om naar onze klanten te luisteren. Wij willen daarom altijd uw verhaal en probleemomschrijving horen. Een camera inspectie kan zowel preventief ingezet worden als dat het voor onderhoud kan dienen. Door preventief gebruik te maken van een inspectie kunnen problemen aan uw riolering vroegtijdig geconstateerd worden. Onnodige hoge kosten en overlast kunt u hiermee voorkomen. Wij kunnen een camera inspectie uit voeren bij:

  • Terugkerende verstoppingen
  • Rioollekkage
  • Rioolvliegjes (komt vaak door rioollekkage)
  • Rioolverzakkingen

Op onze monitor krijgen we realtime beelden uit uw riolering. We kunnen zo precies zien wat voor rioolprobleem u heeft. Wij komen onder andere zaken tegen als wortelgroei, rioolbreuken, verzakkingen, montage fouten en verstoppingen door verschillende oorzaken. Op basis van deze beelden kunnen wij voor u een advies op maat maken. U krijgt bij ons een vrijblijvende offerte om het probleem te verhelpen, ongeacht de omvang van het rioolprobleem. U kunt bij ons kiezen uit een snelle inspectie of een uitgebreide inspectie. Bij een uitgebreid onderzoek krijgt u tevens een inspectierapport.

Inspectie riool camera Oss uitgelegd

Nadat wij van u hebben gehoord wat het probleem is en minstens zo belangrijk waar het merkbaar is, brengen wij de kabel met camera in het riool aan. Dit kan zijn in een gootsteen, toilet of zoals op de linker afbeelding hieronder te zien is, een afvoerput.

Camera inspectie materiaalCamera traceren

Zodra wij het probleem op het scherm hebben geconstateerd moeten we bepalen hoever de kabel het riool in is gegaan. Met een speciale tracer kunnen we dit doen. Deze is op de andere afbeelding te zien. Nu weten we waar het probleem zit en waar de riolering opgegraven moet worden. Voor een klein defect aan uw riool kunnen we een rioolreparatie uitvoeren. Is het probleem echter groter kunnen we een (plaatselijke) rioolrenovatie realiseren. RIWELA beschikt over de mogelijkheid om uw riool te relinen.

Camera inspectie Oss inzetten

Is het bij u ook een tijd geleden dat het riool geïnspecteerd is? Of heeft u geregeld terugkerende rioolproblemen? Dan kunt bij RIWELA een rioolinspectie laten uit voeren door middel van een camera inspectie. Bel met onze rioolexperts op 073 - 204 58 19 en plan meteen een afspraak. Liever contact via mail? Vul dan even ons online contactformulier in.